Interviu Codruț Croitoru

Pot afirma despre Codruţ Croitoru că are o vastă experienţă în viaţa muzicală.  Timp de 12 ani a studiat pianul la  ” Liceul de Artă” din oraşul său natal, Piteşti,  în paralel studiind canto şi chitară, finalizându-şi studiile la Conservatorul din Bucureşti, secţia Compoziţie, avându-l ca profesor şi mentor pe regretatul compozitor  Anton Suteu.

Timp de 8 ani de zile, Codruţ a fost membru al trupei The Crown unde a fost solist vocal, compozitor şi chitarist. Cu trupa, Codruţ a câştigat diferite festivaluri, a realizat un album Amândoi scos în anul 2007 în componenţa : Codruţ Croitoru-solist vocal, chitară, compoziţie, Bogdan Moroşanu-clape, Robert Sabotici-tobe şi Radu Anghel-chitară bass, dar a cântat  şi în deschiderea concertelor susţinute de Iris sau Cargo.

În anul 2010 o altă uşă i se deschide îndrăgitului artist. Invitat de Adrian Ordean aceştia au cântat împreună, formând Trupa Ordean  timp de un an şi jumătate.Alături de Codruţ Croitoru-ca solist vocal,  s-au numărat membrii de excepţie ca : Adrian Ordean-chitară şi compoziţie, Andrei Bărbulescu-tobe, Adrian Bortun-chitară bass, Sandu Albiter, Marius Vintilă.

Din anul 2012 a luat naştere trupa PREMIER, piesele trupei fiind compuse în totalitate de către Codruţ. De membrii trupei Codruţ îşi aminteşte cu drag şi ni enumeră cu slipiri în ochi: Codruţ Croitoru-solist vocal şi compoziţie, Victor Iovan-chitară bass, Alex Cismaru-chitară, Florin Laghia-chitară, Mihai Grigore-clape.

Despre Codruţ Croitorunu ştie multă lume că a cochetat şi cu presa muzicală.

” Era in perioada în care eram student la Conservator, perioadă în care aveam şi vreo..3 joburi ca să zic aşa. Adică..cântam cu formaţia The Crown cu care am cantat 8 ani şi pentru care am compus toate cântecele. În paralel lucram în studioul lui Adi Ordean, şi de asemenea eram editorialist la ceea ce era atunci cel mai vizionat site de muzică din România, Bestmusic.ro , adică scriam articole cu analize despre discuri, despre concertele la care eram trimis, etc. A fost fără îndoială o perioadă foarte bună din viaţa  mea. Am plecat de acolo prin 2010. “

Când l-am rugat să relateze o întâmplare sau o situaţie amuzantă a început să râdă.

” Unul dintre articolele de care îmi amintesc şi acum cu amuzament este unul pe care l-am scris despre albumul nou la vremea aceea al formaţiei Guns n Roses..care numai Guns n Roses nu mai era că de fapt era doar solistul dintre cei  vechi, şi nemaifiind şi cel care compunea pe timpuri, albumul suna a orice numai a Guns n Roses nu. De obicei nu îmi place să  critic,  mai ales în public, întotdeauna am încercat să critic doar dacă chiar e cazul şi doar într-un mod finuţ. Totuşi discul ăla suna atât de rău încât în cronică nu puteam scrie de bine nimic .

Şi m-am gândit cum să fac totuşi să nu sară  pe mine apoi toţi fanaticii Guns n Roses din  România. Şi am dat o adă, sub formă de ..sf..glumă..pamflet ..nici nu ştiu exact.  A doua zi, redacţia râdea cu lacrimi  şi publicul a reacţionat super ok. „

Nu de mult,  Codruţ a început să compună piese pentru o trupă a cărei membrii este formată din puşti ( 13-17 ani) Rock4ce , fiind compozitorul cântecelor  “( Îţi dai seama ce viaţă  au vecinii mei de bloc). „

O altă colaborare a lui Codruţ este cu o tânără în vârstă de 20 de ani, pe numele său Maria Alexandra Molfea. Pentru aceasta a compus în jur de 10 piese şi continuă colaborarea cu noua generaţie de tineri în ale muzicii.

Rugat să povestească despre colaborare acesta a răspuns zâmbind:

” Am sa te chinui cu un disc nou nouţ compus în totalitate de mine şi interpretat de o tipă de vârsta ta. Este în limba engleză, aşa am simţit eu atunci să fac. Este pop rock.Eu am compus şi muzica, am scris şi textu, am făcut şi orchestraţia, am cântat şi la toate instrumentele..”

O altă colaborare de succes a lui Codruţ este cea cu formaţia Pact. La invitaţia lui Adrian Ordean, Codruţ este membru din iulie 2015. Membrii formaţiei sunt : Adrian Ordean-chitară, compoziţie, Leo Iorga-solist vocal, Codruţ Croitoru-solist vocal, Marian Lache Mihăilescu-chitară bass, Alex Ardelean-chitară, Răzvan Gorcinsky-tobe, Alex Marin-sunet şi Florenţa Marin-managerul trupei, dar să nu uităm de Bety, pisica-mascotă care îi însoţeşte la fiecare concert. Însă, membrii trupei consideră faptul că : „ Publicul este cel mai important membru al trupei” .

  • IULIA VLAD – student anul I Jurnalism în cadrul Universității de Vest Timișoara

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*