Timișoara Summer Barbeque

Picture1Dintre evenimentele notabile ale acestei săptămâni trebuie să menționăm TBS un evenimentmai altfel. Timișoara este centru de interes al IT-ului din România, dacă nu permanent măcar pentru o zi. În data de 19 iulie, a avut loc a treia ediție a Timișoara Summer Barbeque.
Ce reprezintă TIMIȘOARA SUMMER BARBEQUE? Un eveniment organizat de BANATIT, care își propune să-i strângă pe toți IT-iști din Timișoara la un grătar și o poveste în asfințit de soare la Căpițe. Zis și făcut, la ora 19:00 eram prezent la localul cu pricina curios să văd ce se întâmplă, pe această cale îi mulțumesc pentru invitație și omului care stă în spatele inițiativei, Radu Ticiu.

Subiectul principal de discuție a fost, așa cum mă așteptam, IT-ul, nu mică mi-a fost mirarea mea, un om din exteriorul acestui domeniu, când am văzut mulți oameni tineri și dornici de muncă cu idei care mai de care menite să revoluționeze. Dacă mai era nevoie să mă conving că Timișoara este orașul în care vreau să trăiesc, acesta a fost argumentul.

Anul acesta au fost majoritatea firmelor și star-up- urilor din Timișoara, deschiși la comunicare și la schimbat idei în domeniu. Acestia au schimbat păreri și argumente legat de diferite proiecte. Am intrat și eu puțin în discuții și am aflat destul de multe despre domeniul IT, într-un articol viitor am să prezint mai detaliat activitate principalelor firme de IT din Timișoara.

Partea interesantă a evenimentului acum vine, au avut și trupe, evident care aveau în componența lor oameni din IT, dar și tombole cu premii notabile. A fost și un eveniment în care firmele puteau să recruteze pasionații din domeniu. Foarte faină atmosfera din mijlocul IT-iștilor și subiectele dezbătute sunt cu siguranță demne de luat în seamă.

Salutăm astfel de inițiative și sunt sigur că aceste eveniment aflat acum la ediția cu numărul trei se va dezvolta de la an la an.

  • VASILE VIOREL GELATU – student anul II Jurnalism în cadrul Universității de Vest Timișoara

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*